tiistai 6. marraskuuta 2012

Popcornipään pärskähdykset



Popcornipään seuraksi saapuivat yöhiet. Ja näköjään myös päivähiet. Koko vuorokauden mitalta kylmää hikeä! Ihanaa. Olen edellisöinä nukkunut vain muutaman tunnin, mutta olen jollakin tavalla virkeämpi kuin aikoihin. Olen aina ollut univammainen, joten odotankin mielenkiinnolla, kuinka lääkkeettömyys vaikuttaa nukahtamiseen ja unen laatuun. Sähköiskut, tai popcorn poksahtelevat päässäni nyt enemmän. Parin kolmen poksahduksen sijaan saatan lagata kunnon tovin reflapoppareiden sarjatulen kourissa. Todennäköisesti myös pääni nykii silloin. Ai että miten fiksulta olenkaan eilen Kampissa näyttänyt! Trrrrrrrrr---trrrrrrrrrrrrr--trrrrrrrrrrrrrrrrr! - ja matka jatkuu.

Kävin siis eilen pitkästä aikaa vyöhyketerapiassa. Hoitaja, jonka luona kävin aiemmin, on nyt äitiyslomalla, joten hänen kanssaan psykologisen vyöhyketerapian jatkaminen ei ollut mahdollista. Uusi ihminen oli oikein mukava, mutta erilainen. Hän ei tee psykologisia hoitoja, joten kyse oli pelkästä modernista vyöhyketerapiasta, vaikka kaikkiin näihin hoitomuotoihin keskustelu olennaisena osana kuuluukin. Uusi hoitajani on edeltäjääni kiinnostuneempi ravinnosta. Sain erittäin hyviä neuvoja koskien ruokaa, ja varsinkin sen lämpötilaa. Kiinalaisessa lääketieteessä kielletään syömästä kylmää - ei raakoja kasviksia jääkaapista, ei kylmiä lounassalaatteja eikä lämpimän ruuan kanssa kylmää juomaa. Haaste sinänsä, rakastanhan rouskutella jäitä ihan sellaisinaan.

Minulla on ollut uskomattoman hyvä olo, jos ei fyysisiä oireita lasketa. Olen edelleen emotionaalinen viulunkieli, mainoksetkin itkettävät minua. Positiiviset elokuvamainokset, jossa ihmiset ovat hyväntuulisia, voittavat vastoinkäymiset ja auttavat ehdoitta toisiaan. Miksi? En kuitenkaan ole saanut itkettyä. Tunnetta voisi verrata siihen, kun olet ensimmäistä kertaa uimarannan hyppytornin korkeimmalla tasanteella. Kurkit ensin reunalta alas - ei se nyt niin kamalaa voi olla. Keräät rohkeutesi - kyllähän minä nyt tähän pystyn, perkele! Juokset kohti reunaa - polvet lukittuvat spontaanisti, tönötät typeränä hyppyrin nokalla. Uusi yritys, ja kertautuva tönötys.

Ah, tosiaan. On mainittava, että eilen, kun paistamiani pullia moitittiin liian tummiksi, olin valmis muksimaan kriitikkoa käkättimeen. Korotin oikein ääntäni ja karjaisin, että jätä vittu pullat pellille sitten, älä syö saatana! Mainitunlainen käytös ei kuulu tapoihini, mutta kiukkukohtaus laantui onneksi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Tuo onkin ollut ainoa ns. negatiivinen tunteenpurkaus. Minkäänlaisesta synkkyydestä ei ole tietoakaan! Hurraa!


7 kommenttia:

  1. Toivottavasti kokeiluasi ei seuraa mania, oireet niin alkavat muistuttamaan sitä...:( miten olet valmistanut itseäsi ja läheisiäsi tulevaan maniaan taikka masennukseen, väistämättömiähän ne ovat? Mitä keinoja sinulla on niiden hiipiessä salakavalasti mieleesi? Todellakin toivon että onnistut yrityksessäsi mutta mielestäni se on todella epärealistinen kokeilu. Catrin

    VastaaPoista
  2. Heippa Catrin,

    Kiitos kommentistasi, olen iloinen, että blogi herättää ajatuksia ja keskustelua!

    Voitko vähän tarkentaa, minkälaisia alkavan manian oireita nappasit tuosta kirjoituksesta vähän unen lisäksi? Omasta mielestäni tämä "oirehtiminen" johtuu pelkästään lääkkeistä vierottumisesta. Muistan kyllä mainiosti manian alkuvaiheet ja tämä ei onneksi tunnu lainkaan siltä, vaan eräänlaiselta "heräämiseltä".

    Manian ja masennuksen sodassa parhaat aseeni on ruokavalio (vaikuttaa valtavasti aivokemiaan!), liikunta, ehdoton avoimuus läheisille, sekä vyöhyketerapeuttini, joka on ystävällisesti lupautunut olemaan käytettävissäni myös hoitoaikojen ulkopuolella.

    Ääritilat ovat varmasti tietyllä tavalla väistämättömiä, mutta uskon vakaasti siihen, että psyykkistä vahvuutta kasvattamalla (siis kasvattamalla itseään ja itseymmärrystään) niiden kanssa voi tulla toimeen. Ilman lääkkeitä.

    En odota tämän olevan helppoa tai yksinkertaista.
    En kuitenkaan ole ensimmäinen, joka tähän ratkaisuun on päätynyt ja onnistujia on jonoksi asti. Aion ainakin yrittää päästä jonon jatkoksi.

    VastaaPoista
  3. Huomenta! Olet valinnut vaikean ja raadollisenkin tien, mutta se kannattaa, itse olen läpikäynyt saman matkan...siinä minua auttoivat vyöhyketerapia, energiahoidot ja luontaistuote tipat erilaisiin tunnetiloihin.. Onnea matkallesi! Piitu

    VastaaPoista
  4. Moikka Piitu!

    Kiitokset kannustuksesta! On mahtavaa kuulla, että olet onnistunut löytämään lääkkeettömän tasapainon, se antaa lisää uskoa myös omaan yritykseeni :)

    Minkälaisia luontaistuotetippoja olet käyttänyt?

    -Riina

    VastaaPoista
  5. Hei, Terveyskauppa Plantarassa (mansku 5 b) myydään tippoja mitä erilaisimpiin tunnetiloihin, itse olen useasti käyttänyt ja toimivasti, ahdistukseen, aggressioihin, unettomuuteen, pelkotiloihin..kaikkea löytyy:) Kannattaa käydä löytämässä itselleen sopiva helpotuksen eliksiiri. Piitu

    VastaaPoista
  6. ...Nimeltään Bach- tipat:) Piitu

    VastaaPoista
  7. Kiitos Piitu, menen ehdottomasti tsekkaamaan tarjonnan! Mainiota, thanks :)

    R

    VastaaPoista